LIHA JA LIHALIEMI
½ kg naudan keittolihaa (niskaa, etuselkää, lapaa tai rintaa)
pala ydinluuta
1 sipuli
1 porkkana
½ palsternakka
2 laakerinlehteä
10 mustapippuria
1 timjaminoksa
2 persiljanoksaa
Laita luu ja liha kokonaisina kattilaan. Lisää halkaistu sipuli sekä loput kasvikset ja mausteet. Peitä kylmällä vedellä. Anna liemen kiehua parin minuutin ajan ja kuori sitten pinnalle muodostunut vaahto pois. Tee sama vielä hetken päästä uudestaan. Laske sitten lämpöä ja anna liemen kiehua kolmen tunnin ajan. Lisää tarvittaessa kylmää vettä niin, että lihat ovat koko ajan liemen peitossa. Poista lopuksi kasvikset ja siivilöi liemi. Laita liha ja liemi yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä liemen pinnalle hyytynyt rasva on helppo poistaa.
KEITTO
kypsää keittolihaa
1 bataatti
2 valkosipulinkynttä
1 dl lehtipersiljaa
1 rkl öljyä
1 tl harissaa
1 l lihalientä
1 tölkki kidneypapuja
1 sitruunaa
1 dl ranskankermaa
Revi keittoliha paloiksi. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Silppua persilja. Kuumenna kattilassa öljy. Kuullota pannulla harissa, valkosipuli ja bataatti. Lisää lihaliemi ja liha. Kiehauta keitto. Tarkista maku, jos liemi on liian vahvaa, lisää vettä. Kun bataatit ovat kypsiä, lisää joukkoon persiljasilppu. Tarjoa sitruunan ja ranskankerman kanssa. Nauti hyvän leivän kanssa.
Resepti: Meri-Tuuli Lindström ja MTV3 Köyhät ritarit 21.2.2008
ENSI KERRALLA
Ihan hyvän makuista, mutta se jokin puuttui. Tarkista mausteet!
VILKAISE MYÖS
Omenaminttu 9.1.2010
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti