sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Riistaliemi

Liemen keittäminen kuuluu ruoanlaiton perustaitoihin. Usein liemen voi keittää aineksista, jotka muuten menisivät hukkaan: luista, yrtin varsista ja kaappiin jääneistä kasviksista. Älä kuitenkaan valitse nuhistuneita kasviksia ja kuvittele, että niistä saisi hyvänmakuisen liemen. Tämä riistaliemi on vahva ja mausteinen.

2 kg hirven luita
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl Maldon-suolaa
3 porkkanaa
1 sipuli
3 sellerinvartta
4 tomaattia
6 valkosipulinkynttä
1 rkl katajanmarjoja
2 rkl tuoretta rosmariinia
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl kokonaisia mustapippureita
2 kokonaista tähtianista
4 laakerinlehteä

Levitä luut uunipellille. Ripottele päälle oliviiöljyä ja suolaa. Paahda luut 200 asteisessa uunissa tunnin ajan. Laita paahdetut luut isoon kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Kylmä vesi houkuttelee maun vähitellen esiin. Keitä lientä hiljaisella tulella niin ettei se pääse porisemaan. Kuori rasva ja epäpuhtaudet liemen pinnalta. Keitä lientä 2-3 tunnin ajan.

Paloittele porkkana, sipuli, selleri ja tomaatti reiluiksi lohkoiksi. Murskaa valkosipulinkynnet ja katajanmarjat. Lisää kasvikset ja mausteet kattilaan. Keitä parin tunnin ajan. Nosta luut ja kasvikset liemestä. Siivilöi liemi kankaan läpi. Keitä lientä vielä hetken aikaa, jotta maut tiivistyvät.

Hunter Angler Gardener Cook 20.2.2008

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Suolaa & hunajaa 31.3.2013 - lihaliemen anatomia

Ei kommentteja: