maanantai 28. helmikuuta 2011

Kanakorma

KANA JA MARINADI
4 broilerin rintafileetä
3 rkl maustamatonta jogurttia
1 rkl tuoretta inkivääriä
½ sitruuna
2 tl Maldon-suolaa
1 tl garam masalaa

Leikkaa rintafileet isoiksi kuutioiksi. Raasta inkivääri. Purista sitruunamehu. Sekoita jogurtti, inkivääri, sitruunamehu ja mausteet marinadiksi. Lisää marinadi broilerin joukkoon ja laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi.

KASTIKE
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä
2 rkl maissiöljyä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminan siemeniä
2 laakerinlehteä
1 tl kardemummaa
2 tl currya
1 tölkki kuorittuja kokonaisia tomaatteja
2 dl kookoskermaa
1 dl mantelijauhetta

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Ota kaikki mausteet valmiiksi esille. Kuumenna öljy pannulla. Laita kuivat mausteet öljyyn ja kuullota hetken ajan. Kun mausteiden aromit tulevat esiin, lisää sipuli, inkivääritahna ja valkosipuli. Kuumenna hetki. Lisää sekaan tomaatit, kookoskerma ja mantelijauhe. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan. Sekoita kastike sauvasekoittimella. Kypsennä kanapalat pannulla. Lisää lopuksi kastike kanan joukkoon. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström ja MTV3 Köyhät ritarit 28.2.2008

ENSI KERRALLA
Makoisaa! Vaikka mausteiden lista on pelottava, valmistuu ruoka nopeasti. Mausteita voisi hienosäätää.

VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 30.11.2007
Anne's Food 16.4.2009
Dahlian herkut 28.1.2013

Ei kommentteja: