perjantai 25. helmikuuta 2011

Vasikanlihaliemi

1 kg vasikan ydinluita
2 porkkanaa
2 sipulia
pala juuriselleriä
1 dl tuoretta lehtipersiljaa
1 laakerinlehti
10 mustapippuria

KIRKASTAMISEEN
1 kananmuna

Pane ydinluut kattilan pohjalle. Kaada kattilaan kylmää vettä. Kiehauta vesi ja keitä puolen tunnin ajan. Kuori vaahto liemen pinnalta. Paloittele vihannekset. Lisää vihannekset ja mausteet liemeen. Keitä lientä hiljalleen parin tunnin ajan. Ala anna liemen kiehua.

Siivilöi liemi. Jatka liemen keittämistä kunnes jäljellä on kolmannes. Anna liemipohjan jäähtyä kokonaan. Kuori liemen pinnalta rasva. Erottele kananmunasta keltuainen ja säästä se jotain muuta ruokaa varten. Kaada valkuainen pieneen kulhoon. Huuhtele munankuoret. Kaada liemipohja kattilaan. Lisää valkuainen ja munankuori palasina liemeen. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna liemen vetäytyä puolen tunnin ajan. Siivilöi liemi harsokankaan läpi. Valkuainen ja kananmunan kuori ovat keränneet itseensä epäpuhtaudet ja jäljelle jää kirkas liemi.

Resepti: Herkkusuun lautasella 25.2.2012

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Michael Ruhlman 23.1.2009 - epäitsekäs liemi
Michael Ruhlman 19.4.2011 - mihin käyttää vasikanlihalientä

Ei kommentteja: