tiistai 14. kesäkuuta 2011

Rosmariiniankkaa ja aprikooseja

2 ankan rintafileetä
3 rkl tuoretta rosmariinia
2 rkl fariinisokeria
1 rkl mustapippuria
2 tl Maldon-suolaa
1 rkl oliiviöljyä
5 aprikoosia
1 dl sokeria
1 dl valkoviinietikkaa

Siisti ankan rinnat. Sekoita rosmariini, fariinisokeri, mustapippuri ja suola. Hiero mausteseos fileiden pinnalle. Anna lihan maustua kahden tunnin ajan.

Huuhtele ja kuivaa rintafileet. Lämmitä paistinpannulla vähän öljyä. Paista ankan rintapalat 5 minuutin ajan molemmilta puolilta. Anna ankan vetäytyä 10 minuutin ajan. Leikkaa aprikoosit neljään osaan. Keitä sokeria ja etikkaa pienessä kattilassa 5 minuutin ajan. Lisää aprikoosit ja kypsennä miedolla lämmöllä minuutin ajan. Leikkaa ankka viipaleiksi. Tarjoa aprikoosien ja riisin kanssa.

Vinkki: Simply Recipes 14.2.2006
Resepti: Keith Grey

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Helmikuussa aprikoosit ovat hinnoissaan, mutta sesonki koittaa kesäkuussa.

Ei kommentteja: