tiistai 14. kesäkuuta 2011

Hollantilaiskastike

Emulsiokastiketta on turha pelätä. Jos kastike leikkaa, pelasta se teelusikallisella kylmää vettä.

1 salottisipuli
10 mustapippuria
1 laakerinlehti
⅛ tl Maldon-suolaa
4 rkl valkoviinietikkaa
3 kananmunankeltuaista
2 tl sitruunamehua
225 g voita

Kuori ja silppua sipuli. Laita sipuli, mustapippuri, laakerinlehti, suola ja viinietikka kattilaan. Keitä liemi kokoon, jolloin etikan hapokkuus haihtuu, mutta maku jää. Lisää kattilaan neljä ruokalusikallista vettä. Kiehauta ja siivilöi liemi. Lisää keltuaiset kastikkeeseen huolella vatkaten. Kypsennä varovasti vesihauteessa miedolla lämmöllä. Mausta kastike sitruunamehulla. Lisää sulatettu voi kastikkeeseen vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Tarjoa kastike parsan kanssa tai uppomunien kanssa.

Resepti: Michael Ruhlman 14.6.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Molekyyligastronomia 15.9.2010
Molekyyligastronomia 23.9.2010
Isoäidin reseptillä 20.1.2011
Michael Ruhlman 15.5.2012
Herkkusuun lautasella 1.6.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 16.4.2012
Nautiskellen 22.4.2012
Rouva Raadelmasta 23.4.2013
Makustelijat 24.4.2013
Kotikokista ammattilaiseksi 27.4.2014
HS Ruokatorstai 9.4.2015

Ei kommentteja: