Emulsiokastiketta on turha pelätä. Jos kastike leikkaa, pelasta se teelusikallisella kylmää vettä.
1 salottisipuli
10 mustapippuria
1 laakerinlehti
⅛ tl Maldon-suolaa
4 rkl valkoviinietikkaa
3 kananmunankeltuaista
2 tl sitruunamehua
225 g voita
Kuori ja silppua sipuli. Laita sipuli, mustapippuri, laakerinlehti, suola ja viinietikka kattilaan. Keitä liemi kokoon, jolloin etikan hapokkuus haihtuu, mutta maku jää. Lisää kattilaan neljä ruokalusikallista vettä. Kiehauta ja siivilöi liemi. Lisää keltuaiset kastikkeeseen huolella vatkaten. Kypsennä varovasti vesihauteessa miedolla lämmöllä. Mausta kastike sitruunamehulla. Lisää sulatettu voi kastikkeeseen vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Tarjoa kastike parsan kanssa tai uppomunien kanssa.
Resepti: Michael Ruhlman 14.6.2010
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Molekyyligastronomia 15.9.2010 - viisi erilaista tekniikka
Isoäidin reseptillä 20.1.2011 - Alankomaiden kastike
Herkkusuun lautasella 1.6.2012 - suolatonta voita
Vatsasekaisin kilinkolin 16.4.2012 - parsan kanssa
Nautiskellen 22.4.2012 - kypsennä vesihauteessa
Rouva Raadelmasta 23.4.2013 - kirkastettu voi
Makustelijat 24.4.2013 - sauvasekoittimella
Kotikokista ammattilaiseksi 27.4.2014 - perusresepti
HS Ruokatorstai 9.4.2015 - parsaan ja hollandaise-kastikkeeseen ei kyllästy koskaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti