lauantai 5. maaliskuuta 2011

Biscotti

2¼ dl manteleita
1 rkl appelsiininkuorta
140 g voita
8 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
¼ tl Maldon-suolaa
3½ dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl vaniljauutetta
1 rkl Grand Marnieria
1 kananmunan valkuainen

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Rouhi mantelit reiluiksi paloiksi. Raasta appelsiinikuori. Sulata voi. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon. Sekoita sokeri, voi, kananmunat, vaniljauute, Grand Marnier ja appelsiininkuori toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos koko ajan sekoittaen. Lisää mantelit taikinaan. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinasta pitkiä levyjä. Vatkaa munanvalkuainen kuohkeaksi. Voitele taikinalevyt valkuaisella. Paista leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä noin 30 minuutin ajan. Anna jäähtyä pellillä puolen tunnin ajan. Leikkaa levyistä keksejä. Laita keksit uuniin leikkauspinta alaspäin ja paista 12 minuutin ajan. Käännä ja paista vielä 8 minuutin ajan. Anna keksien jäähtyä. Säilytä ilmatiivissä rasiassa kunnes keksit katoavat parempiin suihin.

Resepti: Smitten Kitchen 5.3.2008

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
David Lebovitz 27.1.2009
Three Many Cooks 22.12.2010 ja 22.12.2010
Michael Ruhlman 16.3.2011

Ei kommentteja: