Suolasitruuna maistuu aivan erilaiselta kuin tuore. Se tuo makua lähi-Idän ja pohjois-Afrikan patoihin. Valitse säilömiseen purkki, johon sitruunat mahtuvat juuri sopuisasti, jotta suolaa ei mene liikaa.
6 sitruunaa
1 kg suolaa
2 dl vettä tai sitruunamehua
Pese ja puolita sitruunat. Laita lasipurkin pohjalle pari senttiä suolaa. Laita sitruunat purkkiin ja kaada purkki täyteen suolaa. Kaada purkkiin vettä tai sitruunamehua, jotta sinne ei synny ilmakuplia. Säilö pimeässä 1-3 kuukauden ajan. Kun haluat käyttää sitruunoita, ota sitruuna kerrallaan ja huuhtele ylimääräinen suola pois. Käytä sitruunasta vain kuori raastettuna tai viipaloituna.
Resepti: Michael Ruhlman 4.3.2011
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
David Lebovitz 30.12.2006
Hunter Angler Gardener Cook 4.2.2010
Campasimpukka 11.2.2012
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti