keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Juustofondue

Fondue on perinteinen sveitsiläinen juustoruoka, joka sopii erinomaisesti illanistujaisiin.

250 g Emmental -juustoa
250 g Gruyére -juustoa
1 valkosipulinkynsi
3 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl maissitärkkelysjauhoa
½ tl mustapippuria

LISÄKSI
maalaisleipää

Kuutioi leipä. Raasta juustot. Hiero fonduepata halkaistulla valkosipulinkynnellä. Sekoita valkoviini ja maizena padassa. Nosta pata liedelle ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraasteet. Sekoita kunnes juustot ovat sulaneet. Mausta mustapippurilla. Nosta pata pöytään. Pidä seos lämpimänä. Anna vieraiden kastaa leivänpaloja juustossa ja nauttia elämästä.

Resepti: HS Ruokatorstai 16.3.2006

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
David Lebovitz 8.11.2010
Paistetut muikut 6.3.2011
Rouva Raadelmasta 22.10.2011
Perjantaikokin blogi 10.2.2012
Siskot kokkaa 17.12.2012
David Lebovitz 6.3.2013

Ei kommentteja: