tiistai 29. maaliskuuta 2011

Lammaspata Agnello dell'angelo

1,2 kg luullista tai 800 g luutonta lampaanlihaa
2 latva-artisokkaa
1 valkosipulin kynsi
2 rkl neitsytoliiviöljyä
3 rkl valkoviiniä
4 dl lihalientä
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria

MARINADI
4 sitruunaa
3 salvian lehteä
1 rkl tuoretta rosmariinia
1 rkl tuoretta timjamia
2 laakerinlehteä
2 rkl neitsytoliiviöljyä
5 kokonaista mustapippuria

Purista sitruunamehu. Silppua salvia, rosmariinia, timjami ja laakerinlehdet. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Paloittele lampaanliha reiluiksi paloiksi. Kaada marinadi lihapalojen päälle. Anna lihan marinoitua jääkaapissa yön yli.

Puhdista artisokat: Leikkaa artisokkien kärjistä noin kolmasosa pois. Revi uloimmat, sitkeät suojuslehdet irti. Halkaise artisokat. Hiero leikkuupintoihin heti sitruunaa tummumisen estämiseksi. Poista partamainen sisus ja terävät osat. Viipaloi artisokka pystysuunnassa. Paista artisokanviipaleet ja kokonainen valkosipulin kynsi oliiviöljyssä kuumalla pannulla.

Ota lihapalat marinadista. Kuivaa ne ja ruskista oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Yhdistä lihat artisokkien joukkoon. Lisää valkoviini ja anna alkoholin haihtua. Lisää lihalientä ja hauduta 20 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa lientä haudutuksen aikana. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Koristele silputulla lehtipersiljalle.

Resepti: HS Ruokatorstai 29.3.2007 ja Cooking in Italy

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Campasimpukka 6.7.2012
Kokkeillaan 9.9.2012
Soppakellari 17.9.2012
Jokihaka kokkaa 3.1.2013
Simply Recipes 21.1.2013

Ei kommentteja: