perjantai 29. heinäkuuta 2011

Punajuurenlehtiä ja pekonia

Punajuuria on parhaiten saatavilla heinä-elokuussa. Älä missään nimessä heitä punajuuren lehtiä pois!

½ kg punajuuren lehtiä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
50 g pekonia
1 dl vettä
1 rkl sokeria
¼ tl rosépippuria
3 rkl siiderietikkaa

Huuhtele punajuurenlehdet kylmässä vedessä. Valuta ja huuhtele toisen kerran. Revi lehdet reiluiksi paloiksi ja poista paksut lehtiruodit. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipuli. Kuutioi pekoni. Paahda pekoni pannulla. Lisää sipuli ja kypsennä. Lisää valkosipuli, vesi, sokeri ja murskattu rosépippuri. Anna seoksen kiehua. Lisää punajuurenlehdet. Keitä hiljaisella tulella vartin ajan. Lisää etikka ja nauti.

Resepti: Simply Recipes 29.3.2004

ENSI KERRALLA
Tuoksu oli kerrassaan huumaava, mutta hapanimelä maku liian voimakas. Tarkista mittasuhteet tai kokeile ensin pelkistettyä versiota ilman sokeria ja etikkaa. Muista, että lehdet kutistuvat paistaessa lähes olemattomiin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Tyhmänä kyselen, että mistä punajuuria saa lehtien kera? Paikkakunnallamme ei ole kauppahallia, joten sen voi laskea heti vaihtoehdoista pois.

Maisa kirjoitti...

Hei! Voit valita vastauksista mieleisemmän:

a) Punajuuren sesonki on syksyllä erityisesti Kotimaiset kasvikset ry:n nimeämällä Punajuuriviikolla vko 41. Silloin on parhaat mahdollisuudet löytää punajuuri lehtineen torilta tai kaupasta. Minäkin ajattelin säästää tämän reseptin syksyyn.

b) Ystävysty kaikkien kauppiaiden kanssa! Siwan kassat, torimyyjät, kulkukauppiaat, kauppahallit, viljelyä harrastavat tuttavat, sukulaistädit joilla on kesämokki tai puutarhapalsta... Mitä aarteita löytyykään kun vähän kyselee. Vihanneskauppiaalta kuulin, että nyt saisi minipunajuuria naateilla.