sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Pitaleipä

Pitaleivätkin voi tehdä itse. Ne paistuvat kauniin kuohkeiksi leiviksi, joiden ontto sisus odottaa herkullista täytettä.

60 g tuorehiivaa
5 dl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl Maldon-suolaa
2 rkl öljyä
2½ dl grahamjauhoja
10 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja grahamjauhot. Sekoita. Lisää vehnäjauhot. Vaivaa taikina hyvin. Anna taikinan kohota tunnin ajan lämpöisessä paikassa. Jaa kohonnut taikina 12 osaan. Leivo sentin paksuisia ja halkaisijaltaan 15 sentin kokoisia leipiä. Nosta leivät leivinpaperille uunipellille. Anna kohota hetki liinan alla. Lämmitä uuni 250 asteiseksi. Paista 10 minuutin ajan kunnes leivät ovat kauniin värisiä. Anna niiden jäähtyä hetken ajan. Avaa leivät terävällä veitsellä ja täytä valitsemallasi täytteellä.

Resepti: Henri Alén ja MTV3 Köyhät ritarit 3.4.2008

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 5.3.2009
Kädenvääntöä 21.5.2010
Sauvajyvänen 8.1.2013
Suolaa & hunajaa 11.6.2013
Sillä sipuli 10.4.2014

Ei kommentteja: