torstai 28. huhtikuuta 2011

Savupekoni-savoijinkaalirisotto

Kurttukaali-pekoniseos on ehdoton hitti! Itse asiassa voisin syödä vain sitä ja unohtaa risoton keittämisen. Mieleenpainuvan hyvää.

12 dl kanalientä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ savoijinkaali
100 g savupekonia
½ tl mustapippuria
100 g voita
4 dl riisiä
1 dl valkoviiniä
50 g parmesanjuustoa
1 pallo buffalomozzarellaa

Kuumenna kanaliemi ja pidä se kiehuvana. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Silppua kaali. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Paista pekoni ja valkosipuli kullanruskeiksi. Sekoita joukkoon kaalisilppu. Peitä kannella ja höyrytä 5 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pois liedeltä. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Kun se alkaa kuohua, vähennä lämpöä ja lisää sipuli. Kuullota parin minuutin ajan kunnes sipulit ovat pehmeitä. Lisää riisi. Paista muutaman minuutin ajan koko ajan hämmentäen kunnes riisin on läpikuultavaa. Kaada joukkoon viini ja odota kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää seokseen kuuma kanalientä kauhallinen kerrallaan koko ajan hämmentäen. Riisi on kypsää kun se on koostumukseltaan sakeaa ja kermaista, mutta yhä hiukan al dente. Yhdistä pekoni-kaaliseos riisiin. Raasta parmesanjuusto ja paloittele mozzarella. Sekoita juustot risottoon. Mausta pippurilla. Tarjoa heti.

Vinkki: Sorsanpaistaja 28.4.2006
Resepti: Trattoria - italialaista ruokaa

ENSI KERRALLA
Kaikki kohdallaan.

Ei kommentteja: