maanantai 2. toukokuuta 2011

Chilli

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
7½ dl kanalientä
350 g säilöttyjä tomaatteja
400 g kidneypapuja
250 g naudan jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl chilijauhetta
1 tl jeeraa
1 tl paprikajauhetta
⅛ tl cayannepippuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl tomaattipyrettä
3 laakerinlehteä
1 limetti
⅛ tl Maldon-suolaa

LISÄKSI
ranskankermaa
tortilloita

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Kuumenna kanaliemi. Soseuta tomaatit ja puolet pavuista. Paista jauheliha, sipuli ja paprika oliiviöljyssä. Mausta chilillä, jeeralla, paprikajauheella, valkosipulilla ja cayennepippurilla. Lisää balsamiviinietikka ja paista vielä hetki. Lisää kanaliemi, tomaattipyree ja laakerinlehdet. Keitä hiljaisella lämmöllä 45 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa kanalientä. Lisää lopuksi loput pavut, limetin mehu ja tarvittaessa suolaa. Tarjoa ranskankerman ja tortillapalasten kanssa.

Resepti: Pret a Manger

ENSI KERRALLA
Hyvän makuista, mutta enemmän papukeittoa kuin chilliä. Lisäksi tarjolle cheddarjuustoa? Kestää hyvin pakastamisen, mutta nosta lounasrasia edellisenä iltana huoneenlämpöön sulamaan.

VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 4.12.2009
Circle B Kitchen 1.10.2010
Herrankukkaron perjantairesepti 27.2.2009
Hunter Angler Gardener Cook 10.5.2011
Smitten Kitchen 2.4.2014

Ei kommentteja: