maanantai 30. toukokuuta 2011

Juustokakkua ja mansikoita

4 kananmunaa
4 dl kermaa
1 dl sokeria
2 rkl liivatejauhetta
4 limeä
2 purkkia Philadelphia-juustoa

KAKKUPOHJA
100 g voita
1 paketti Bastogne-keksejä

KORISTELUUN
mansikoita

Valmista ensin kakkupohja. Sulata voi. Murskaa keksit. Sekoita voi ja keksimurut. Painele massa sormin leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin jäähtymään.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Kuumenna 2 desilitraa kermaa. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kattilassa. Kaada vaahtoon kuuma kerma koko ajan sekoittaen. Nosta seos liedelle ja kuumenna, mutta älä keitä, kunnes seos on sakeaa kiisseliä. Sekoita liivate paketin ohjeen mukaan. Raaste limen kuori ja purista mehu. Notkista tuorejuusto limellä. Vatkaa 2 desilitraa kermaa vaahdoksi. Nostele kermavaahto varovasti vanukasmassaan. Kaada täyte kakkuvuokaan ja hyydytä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele mansikoilla.

Resepti: Prinsessakeittiö 30.5.2008

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Patalintu 16.6.2010
Vatsasekaisin kilinkolin 12.3.2012
Cebicin keittiössä 16.6.2013

Ei kommentteja: