maanantai 30. toukokuuta 2011

Pariloitu välikyljys

Etsi kaupasta hyvin riiputettua entrecôtea eli välikyljystä, jonka pinnassa näkyy marmoroitunut rasva. Sen paistaminen käy nopeasti kuumalla valurautapannulla; teflonista ei ole tähän hommaan.

2 pihviä välikyljystä
1 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

Nosta välikyljykset huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Jos pihvissä on luu mukana, siisti se huolella. Solmi pihvin ympärille naru, jotta pihvi paistuu tasaisesti ja saa kauniin muodon. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Kuumenna valurautapannu. Laita pannulle öljyä ja odota hetki, kunnes öljy on kuumennut. Paista pihvi kolmen minuutin ajan molemmin puolin ja lopuksi vielä hetki reunoilta. Älä paista pihviä liian kypsäksi. Anna lihan levätä neljän minuutin ajan ennen tarjoamista.

Resepti: The Pioneer Woman 30.5.2007

ENSI KERRALLA
Vaikeinta on löytää oikea paistolämpötila. Masterchefin ohje kehottaa paistamaan hetken uunissa pannulla paistamisen jälkeen. Mikähän siinä on ajatuksena?

KAIKKI TYKKÄÄ
Master Chef Australia Season 1 Episode 29
Pinch My Salt 2.11.2010
Steamy Kitchen 21.6.2011
Sillä sipuli 14.12.2012

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pannulla paistamisen jälkeinen uuni mehevöittää/mureuttaa lihan suussa sulavaksi. Käykää tutustumassa valmistustapaan esin Bosnia-Herzegovinassa. Siellä ei sitkeitä pihvejä ole missään ;)