Taivuta raakaa parsaa, niin se katkeaa juuri siitä mistä pitääkin. Kuivista tyvistä voit keittää parsaliemen. Paahdettaviksi sopivat parhaiten pulleat parsanvarret, jotka pysyvät napakoina vaikka saavat rapean pinnan.
1 nippu vihreää parsaa
1 tl oliiviöljyä
¼ tl Maldon-suolaa
Huuhtele parsa ja kuivaa hellästi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Napsauta parsoista kuivat kannat pois. Laita parsat uunipellille. Ripottele päälle öljyä. Mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Ravistele vuokaa kerran, pari kypsennyksen aikana, jotta öljy leviää ja parsanvarret kypsyvät tasaisesti. Nauti heti.
ENSI KERRALLA
Kaikki kohdallaan, kaikki tykkää.
KAIKKI TYKKÄÄ
NAMI-NAMI 22.5.2006 - hyvää, mutta laita vähemmän kaikkea, mikä peittää parsan maun
The Pioneer Woman 24.11.2008 - jätä parsoille tilaa paahtua
Anne's Food 21.4.2005 - sitruuna ja parmesan
David Lebovitz 29.5.2014 - kananmunalla
VILKAISE MYÖS
Orangette 3.4.2005 - tästä alkaa kevät
Nautiskellen 15.9.2012 - kääri pekoniin
Cebicin keittiössä 15.6.2013 - kääri pekoniin
Satu Koivisto 26.5.2019 - keittäessä maku valuu viemäriin, ruskistettua voita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti