keskiviikko 22. toukokuuta 2024

Uunissa paahdettua parsaa

Taivuta raakaa parsaa, niin se katkeaa juuri siitä mistä pitääkin. Kuivista tyvistä voit keittää parsaliemen. Paahdettaviksi sopivat parhaiten pulleat parsanvarret, jotka pysyvät napakoina vaikka saavat rapean pinnan.

1 nippu vihreää parsaa
1 tl oliiviöljyä
¼ tl Maldon-suolaa

Huuhtele parsa ja kuivaa hellästi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Napsauta parsoista kuivat kannat pois. Laita parsat uunipellille. Ripottele päälle öljyä. Mausta suolalla. Paahda 200-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Ravistele vuokaa kerran, pari kypsennyksen aikana, jotta öljy leviää ja parsanvarret kypsyvät tasaisesti. Nauti heti.

ENSI KERRALLA
Kaikki kohdallaan, kaikki tykkää.

KAIKKI TYKKÄÄ
NAMI-NAMI 22.5.2006 - hyvää, mutta laita vähemmän kaikkea, mikä peittää parsan maun
The Pioneer Woman 24.11.2008 - jätä parsoille tilaa paahtua
Anne's Food 21.4.2005 - sitruuna ja parmesan
David Lebovitz 29.5.2014 - kananmunalla

VILKAISE MYÖS
Orangette 3.4.2005 - tästä alkaa kevät
Nautiskellen 15.9.2012 - kääri pekoniin
Cebicin keittiössä 15.6.2013 - kääri pekoniin
Satu Koivisto 26.5.2019 - keittäessä maku valuu viemäriin, ruskistettua voita

Ei kommentteja: