sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Uunissa paahdettua parsaa

Paahdettaviksi sopivat parhaiten pulleat parsanvarret, jotka pysyvät napakoina vaikka saavat rapean pinnan.

1 nippu vihreää parsaa
2 rkl neitsytoliiviöljyä
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
½ sitruuna
50 g parmesanjuustoa

Leikkaa parsoista kuivat kannat pois ja kuori tarvittaessa. Laita parsat laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan. Ravistele vuokaa kerran pari kypsennyksen aikana, jotta öljy leviää ja parsanvarret kypsyvät tasaisesti. Purista kypsien parsojen päälle sitruunamehua ja vuole päälle parmesanlastuja. Nauti heti.

Resepti: NAMI-NAMI 22.5.2006

ENSI KERRALLA
Vähemmän öljyä! Vähemmän suolaa! Vähemmän mustapippuria! Unohda sitruuna! Vähemmän parmesaania!

VILKAISE MYÖS
Orangette 3.4.2005
Simply Recipes 1.5.2008
The Pioneer Woman 24.11.2008
Anne's Food 21.4.2005
Fanni & kaneli 30.4.2012
Nautiskellen 15.9.2012
Simply Recipes 29.3.2013
Cebicin keittiössä 15.6.2013
Fanni & kaneli 24.5.2013
David Lebovitz 29.5.2014

Ei kommentteja: