Tuore, grillattu maissi on loppukesän kuningatar. Suomessa maissin satokausi käynnistyy elo-syyskuun vaihteessa ja jatkuu kuukauden päivät. Maissin grillaaminen kuulostaa yksinkertaiselta, mutta siihenkin liittyy salaisuus. Jotta maissi säilyy mehukkaana, kannattaa se grillata lehtineen. Lehdet suojaavat maissinjyviä ja antavat sille upean maun.
4 maissintähkää
voita
Lämmitä grilli kuumaksi noin 300 asteeseen. Grillaa maissintähkiä suorassa lämmössä 15-20 minuutin ajan kääntäen välillä. Anna maissin jäähtyä 5 minuutin ajan. Poista maissinlehdet. Tarjoa voin kanssa.
Resepti: Simply Recipes 29.6.2007
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Jotkut liottavat tähkiä kylmässä vedessä ennen grillausta, jotta maissi pysyisi mehukkaana. Maissia ei löydy suomalaisista vihanneshyllyistä vielä kesäkuun puolella.
VILKAISE MYÖS
Hannan soppa 31.7.2010
Michael Ruhlman 29.7.2011
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti