tiistai 30. elokuuta 2011

Porkkanakakku

½ kg porkkanoita
200 voita
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia

KUORRUTUS
150 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g voita
2½ dl tomusokeria
mansikoita

Raasta porkkanat hienoksi. Sulata voi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita mukaan vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja ruokasooda. Lisää voi ja lopuksi porkkanat. Kaada neliön muotoiseen kakkuvuokaan ja ripottele päälle kanelia. Paista 175 asteisessa uunissa 35-45 minuutin ajan. Annan kakun jäähtyä ennen kuorrutusta.

Vaahdota kuorrute. Levitä se kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin hetkeksi. Koristele kakkupalat esimerkiksi mansikoilla tai karamelisoiduilla porkkanoilla.

Resepti: Anne's Food 30.8.2008

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 8.12.2008
The Pioneer Woman 20.3.2008
David Lebovitz 18.12.2010
Perjantaikokin blogi 23.4.2010
Kokkeillaan 8.9.2011
Suolaa & hunajaa 29.11.2011
Siskot kokkaa 12.12.2011
Janoinen persilja 28.11.2011
Rouva Raadelmasta 20.12.2011
Porkkanakakku 13.9.2012
Tuulentupa 6.9.2012
Omenaminttu 23.9.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 7.9.2012
Nautiskellen 30.6.2012
Three Many Cooks 19.4.2013
Kaikki mitä rakastin 12.12.2014

Ei kommentteja: