lauantai 11. kesäkuuta 2011

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko maistuu kaiken ikäisille ja yksinkertaiset raaka-aineet on helppo löytää luomuversioina. Ulkomailla asuville tiedoksi: makaronipussissa on 400 grammaa makaroneja. En uskonut silmiäni kun näin, että mummo laittaa makaronilaatikkoon soijakastiketta, mutta tuttu maku todisti näyn oikeaksi.

½ kg naudan paistijauhelihaa
1 pussi täysjyvämakaronia
1 sipuli
1 rkl öljyä
½ tl maustepippuria
1 tl paprikajauhetta
1 rkl soijakastiketta
2 kananmunaa
7 dl maitoa
¼ tl valkopippuria

Nosta jauheliha pöydälle huoneenlämpöön. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi. Huuhtele ne ja anna jäähtyä. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli pehmeän kultaiseksi. Ruskista jauheliha. Mausta jauheliha maustepippurilla, paprikajauheella ja soijakastikkeella. Voitele iso, laakea vuoka. Sekoita makaronit, sipuli ja jauheliha. Kaada seos vuoan pohjalle. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää sekaan maito ja valkopippuri. Kaada muna-maitoseos makaronien päälle niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä 175 asteisen uunin alatasolla tunnin ajan. Tarjoa Felix-ketsupin ja vihreän salaatin kanssa.

ENSI KERRALLA
Myllyn Parhaan luomumakaroneja on saanut viime aikoina etsiä tosissaan, mutta täysjyvää löytyy.

KAIKKI TYKKÄÄ
Liemessä 14.1.2007 - korppujauhoja pinnalle
Mausteinen manteli 7.3.2010 - ripaus sokeria
Ketun keittiössä 3.10.2011 - perinteinen resepti
Kaikki äitini resepti 1.2.2012 - curry, paprikajauhe
Liemessä 8.2.2012 - arjen pelastaja
Suolaa & hunajaa 15.6.2012 - juustoa vai sinihomejuustoa
Rouva Raadelmasta 12.4.2012 - perusasioiden pariin

VILKAISE MYÖS
Michael Ruhlman 4.11.2013 - amerikkalainen makaronilaatikko
Ketun keittiössä 14.4.2014 - sieni-makaronilaatikko

Ei kommentteja: