maanantai 12. kesäkuuta 2017

Salaattia

En voi sille mitään, mutta minusta salaatti maistuu useimmiten ikävältä. Valjua ja nahkeaa, tai rapeaa mutta mautonta salaattia löytyy joka lounaspöydästä. Kaikkein pahinta on, että sitä on pakko ottaa, koska se on terveellistä. Jos et ota salaattia, kanssasyöjät katsovat arvostelevasti ja tulee huono omatunto. Olenko se vaan minä vai tuntuuko teistäkin tältä? Edes joskus?

Joskus, kerran kesässä, saa syödäkseen tajuttoman hyvää salaattia, jossa maut ovat juuri kohdallaan. Upeaan kastikkeeseen käärityt salaatinlehdet, suutuntumaa siemenistä tai pähkinöistä, yllättäviä yhdistelmiä. Silloin päätän, taas kerran, että tottakai alan syödä salaattia joka päivä, sehän on hyvää. Oikeastaan salaatti on huijausruoka. Se valmistetaan lisukkeeksi miettimättä, mitä siihen tulee ja miten maut sopivat yhteen. Uskon vahvasti, että salaattia tehdessä pitäisi nähdä sama vaiva muussakin ruoanlaitossa. Miettiä, mitä tekee ja laittaa hyvät reseptit talteen.

‣ Leikkaa ainekset sopivan kokoisiksi palasiksi.
‣ Jätä valmiskastikkeet kauppaan.
‣ Useimmiten kastikkeeksi riittää oliiviöljy, suola ja viinietikka tai sitruunamehu.
‣ Kurkkua ja tomaattia ei ole pakko laittaa.
‣ Paahda tai marinoi kasvikset.

VILKAISE MYÖS
Herkku & Koukku 4.4.2012 - ei kurkkua ja tomaattia samaan salaattiin

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Joo, salaatti on vain kevyt lisä vaikkapa kunnon pihvin seurana...
Lisään salaattiin nykyään ananaksen paloja..ei lientä,se panee käymään koko salaatin. Omenapalat käy myös hyvin.