maanantai 27. kesäkuuta 2011

Uunissa paistettu naudan rinta

Naudan rinta maistuu parhaalta kun se saa hautua uunissa kaikessa rauhassa usean tunnin ajan. Liian nopeasti paistettu rinta jää sitkeäksi. Uunissa paistettu naudan rinta onnistuu vain, jos saat lihakauppiaalta naudan rintapalan, jossa on vielä rasva pinnassa.

5 valkosipulinkynttä
2 sitruunaa
10 dl lihalientä
3 dl soijakastiketta
2 rkl savuaromia
5 kg naudan rintaa

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Purista sitruunamehu. Kaada lihaliemi, soijakastike, savuaromi, sitruunamehu ja valkosipuli uunivuokaan. Laita naudan rinta uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Valele maustelientä lihan päälle. Peitä uunivuoka foliolla. Anna lihan maustua jääkaapissa 24-48 tunnin ajan.

Nosta naudan rinta huoneenlämpöön tunti ennen ruoanlaitoin aloittamista. Paista liha 150-asteisessa uunissa foliolla peitettynä. Paistoaika on noin 1h 20min kiloa kohden. Liha on valmista, kun se hajoaa helposti haarukalla. Nosta liha leikkuulaudalle ja poista rasva lihan pinnalta. Leikkaa liha siivuiksi ja nosta tarjoiluvadille. Valele lihan päälle vähän paistolientä. Laita lopu lihasta takaisin paistoliemeen ja jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan nälkäisiä.

Resepti: The Pioneer Woman 27.6.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 1.4.2010
Simply Recipes 26.3.2013

Ei kommentteja: