Pistou kannattaa suojata valolta heti valmistamisen jälkeen. Se säilyy jääkaapissa viikon ja kun pistoun peittää öjykerroksella, myös kirkkaan vihreä väri säilyy.
16 varhaisperunaa
10 g vuohenjuustoa
2 rkl auringonkukansiemeniä
PISTOU
1 ruukku tuoretta basilikaa
1 valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
½ tl Maldon-suolaa
Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä puolikypsiksi. Leikkaa ne halki pituussuuntaan ja aseta uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Leikkaa vuohenjuusto aivan ohuiksi viipaleiksi ja jaa perunoiden päälle. Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä ja oliiviöljyä. Paista 225-asteisessa uunissa vartin ajan.
Sekoita pistou sauvasekoittimella. Tarjoa perunoiden kanssa.
Resepti: Jouni Törmänen ja HS Ruokatorstai 26.5.2011 ja 26.5.2011
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Kotimaisia varhaisperunoita ei löydy vielä toukokuussa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti