lauantai 2. heinäkuuta 2011

Grillikastike

Hyvässä marinadissa on jotain makeaa, jotain hapokasta, jotain täyteläistä - ja vielä jotain erityistä. Tässä grillikastikkeessa on kaikkea tätä ja vähän enemmän.

1 sipuli
1 chili
4 rkl voita
4 rkl rypsiöljyä
2½ dl viskiä
1 dl ketsuppia
1 dl omenasiiderietikkaa
1 dl sitruunamehua
5 rkl tummaa melassisokeria
2 rkl fariinisokeria
5 rkl Worcestershire-kastiketta

Kuori ja kuutioi sipuli pienen pieneksi. Silppua chili. Lämmitä voi ja öljy kattilassa. Kuullota sipuli ja chili. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää viski. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä viskiä 5 minuutin ajan. Lisää ketsuppi, etikka, sitruunamehu, sokerit ja Worcestershire-kastike. Sekoita hyvin ja anna porista hiljalleen 20 minuutin ajan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta liha lämpimällä grillikastikkeella. Marinadi säilyy jääkaapissa kahden viikon ajan.

Resepti: Simply Recipes 2.7.2008

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Three Many Cooks 1.9.2010
Anne's Food 10.8.2013

Ei kommentteja: