1 purjo
½ kg lohifileetä
1 kg perunoita
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
MAKULIEMI
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku tilliä
4 dl kuohukermaa
2 tl sinapinsiemeniä tai kokojyvädijonsinappia
2 tl tillinsiemeniä
Tee
makuliemi mielellään jo edellisenä äivänä. Kuori ja silppua
valkosipuli. Leikkaa tillistä varret. Kaada kattilaan kerma,
valkosipuli, tillinvarret ja mausteet. Kiehauta muutaman minuutin ajan. Jäähdytä ja anna
maustua muutaman tunnin ajan kylmässä, mieluiten yön yli.
Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuullota purjo pannulla lämpimän keltaiseksi. Poista lohesta nahka, suolaa kala ja viipaloi sentin paksuisiksi siivuiksi. Kuori
ja suikaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli. Kasaa peruna, sipuli, lohi ja tilliskerroksittain uunivuokaan. Mausta perunakerrokset kevyesti suolalla ja
pippurilla. Lämmitä makukerma kattilassa ja kaada se siivilän läpi
uunivuokaan. Kypsennä kiusausta 175-asteisessa uunissa tunnin ajan
kunnes pinta on kullanruskea. Anna kiusauksen levätä vähintään puolen tunnin ajan ennen tarjoilua. Koristele tillillä. Tarjoa laatikko mummonkurkkujen kanssa.
ENSI KERRALLA
Edesmenneessä Ravintola Juuressa lohikiusaus maustettiin tillinsiemenillä.
VILKAISE MYÖS
Rouva Raadelmasta 2.1.2013 - muna-maito-kerma
Isoäidin reseptillä 20.11.2013 - munamaidolla
Satu Koivisto 17.5.2020 - klassikkoannos
Bella Table 23.4.2021
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti