tiistai 2. heinäkuuta 2024

Hölskytyskurkut

Tämän parempaa lisuketta ei kesäillan aterialle löydy. Perinteisessä 1-2-3-pikkeliliemessä on 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Hölskytyskurkuissa sopivat mittasuhteet löytyvät kokeilemalla.

AINEKSET PER AVOMAANKURKKU
1 tl tuoretta tilliä
1 tl väkiviinaetikkaa
1 tl sokeria
1 tl vettä
⅛ tl Maldon-suolaa

Kuori ja viipaloi kurkut. Silppua tilli. Laita salaattikulhon pohjalle etikka, vesi ja mausteet. Lisää kurkku ja tilli kulhoon. Peitä kulho kannella ja hölskytä kunnolla minuutin ajan. Anna salaatin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.

Resepti: Perjantaikokki 2.7.2010

ENSI KERRALLA
Vaikeinta on saada kastikkeen mittasuhteet kohdalleen. Varaa yksi avomaankurkku per ruokailija. Hölskytä kurkut isossa lasipurkissa, jonka voi nostaa kauniisti esille.

KAIKKI TYKKÄÄ
Isoäidin reseptillä 20.3.2011 - omenaviinietikka, persilja
Fanni & Kaneli 21.6.2011 - reilusti etikkaa

VILKAISE MYÖS
Soppakellari 5.7.2011 - mausta tunteella, lisää vettä jos kurkuista ei irtoa nestettä, valmista lasipurkissa niin voit säilyttää loput kurkut siinä
Smitten Kitchen 14.7.2014 - syö tunnin päästä, parhaimmillaan 6-8 tunnin kuluttua ja säilyvät 3 viikkoa

Ei kommentteja: