tiistai 12. heinäkuuta 2011

Paahdettu naudan sisäfilee

Naudan sisäfileessä on kaksi osaa: ohuempi ja paksumpi. Jos löydät, valitse paahdettavaksi tämä paksumpi, läheltä paisteja leikattu sisäfilee.

2 kg naudan sisäfileetä
2 rkl Maldon-suolaa
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl kokonaisia valkopippureita
1 rkl kokonaisia rosépippureita
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita

Nosta sisäfilee huoneenlämpöön tunti ennen ruoanlaiton aloittamista. Leikkaa lihan pinnalta rasva ja kalvot. Laita pippurit pieneen muovipussiin ja hakkaa ne murskaksi. Mausta liha reilusti suolalla. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista fileen pinta. Lisää pannulle voita makua antamaan. Nosta filee ritilälle uunivuoan päälle. Hiero pippurisekoitus lihan pintaan. Laita lihan pinnalle muutama voinokare. Paista filee 250 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan kunnes lihan sisälämpötila on noussut 60 asteeseen. Annan lihan levätä 15 minuutin ajan ennen leikkamista. Valele liha paistoliemellä ja leikkaa se upeiksi, punertaviksi viipaleiksi.

Resepti: The Pioneer Woman 12.7.2007

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: