lauantai 2. heinäkuuta 2011

Penne alla vodka

Vodkapasta valloitti Amerikan 1980-luvulla, mutta sai alkunsa 1970-luvun Italiassa vodka-mainoskampanjan myötä. Mikäpä olisi parempi tapa tuoda vodka koteihin kuin järjestää reseptikilpailu! Jotkut lisäävät kastikkeeseen chiliä tai pekonia, mutta se maistuu hyvältä myös aivan sellaisenaan.

100 g parmesanjuustoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tölkki säilöttyjä tomaatteja
½ tl Maldon-suolaa
200 g penneä tai fusillia
2 rkl kermaa
1 dl vodkaa
50 g voita

Raasta parmesanjuusto. Kuori ja silppua sipuli. Puolita valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Poista sen jälkeen valkosipulinkynnet. Lisää tomaatit pannulle ja anna kastikkeen porista hiljalleen 15 minuutin ajan. Keitä sillä aikaa pasta suolalla maustetussa vedessä. Älä anna pastan kypsyä liikaa. Lisää kerma kastikkeeseen. Nosta pannu pois liedeltä kun kastike alkaa kuplia. Valuta pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää vodka, voi ja ripaus suolaa. Sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoa parmesanraasteen kanssa.

Resepti: Nigella Lawsonin Feast (2004) ja NY Times 29.10.2003

ENSI KERRALLA
Herkullista! En uskaltanut lisätä vodkaa raakana pastaan vaan keitin sen kastikkeessa. Ehkä ensi kerralla? Persilja voisi tuoda mukavaa lisäväriä ja raikkautta.

VILKAISE MYÖS
101 Cookbooks 27.5.2003
NAMI-NAMI 2.7.2005
Anne's Food 21.3.2006
Smitten Kitchen 29.8.2006
The Pioneer Woman 12.12.2008
Circle B Kitchen 9.5.2010
Three Many Cooks 15.5.2012

Ei kommentteja: