Kourallinen salviaa, runsaasti timjamia ja tuokkosellinen herneitä saavat poreilla kattilassa pitkään. Yrttien tuoksu tasaantuu vähitellen ja herkullinen keitto vie lopulta kielen mennessään.
7 dl tuoreita herneitä
100 g savupekonia
2 porkkanaa
30 tuoretta salvianlehteä
5 tuoretta timjaminoksaa
8 dl vettä
10 dl lihalientä
4 rkl kuivaa sherryä
2 dl kermaa
Mittaa herneet kattilaan. Lisää pekoni kokonaisena palana. Paloittele porkkanat, mutta älä kuori. Lisää salvianlehdet kokonaisina ja timjami oksina. Kaada kattilaan niin paljon vettä, että ainekset jäävät veden alle. Anna keitoksen kiehua puolisen tuntia ilman kantta. Pane kansi kattilan päälle ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä kolmen tunnin ajan. Lisää tarvittaessa nestettä. Ota keittokattila liedeltä ja poista pekoninpala. Jauha keitto vihannesmyllyllä ja purista se siivilän läpi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää sopivasti lihalientä. Anna keiton kiehua hiljaa vielä puoli tuntia ja lisää sitten kuiva sherry. Anna keiton kiehahtaa ja lisää kerma. Tarjoile saman tien.
Resepti: Mysi Lahtinen ja HS Kuukausiliite 7.8.1993
ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...
VILKAISE MYÖS
Orangette 30.3.2005 - Nigella Lawsonin resepti
Kamera ja kauha 30.12.2011 - kookosmaito
Fanni & kaneli 21.2.2012 - Santeri Vuosaran resepti
Fanni & kaneli 4.4.2012 - mintulla
Kamera ja kauha 23.10.2012 - parmesan, basilika
Nautiskellen 13.11.2012 - Jamie Oliverin resepti
1 kommentti:
Kiitos.
Kokeilin tätä reseptiä ja erinomaista hernerokkaa tuli!
Suosittelen
Lähetä kommentti