keskiviikko 10. elokuuta 2011

Mintulla ja limellä maustettu mustikkatorttu

TORTTUPOHJA
2 rkl tuoretta minttua
2½ dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
¼ tl Maldon-suolaa
120 g voita
2 rkl vettä

TÄYTE
1 limetti
200 g ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
3 rkl tomusokeria

PINNALLE
10 dl tuoreita mustikoita
1 rkl tuoretta minttua

Valmista piirakkapohja. Silppua minttu. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola. Nypi kylmä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja minttu. Sekoita nopeasti taikinaksi. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Peitä taikina foliolla. Laita painoksi kuivia herneitä. Paista piirakkapohja 200 asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuutin ajan. Poista herneet ja folio. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.

Valmista täyte. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Käytä puolet mehusta. Vaahdota ranskankerma. Vaahdota kuohukerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot. Mausta tomusokerilla, limenkuorella ja limemehulla. Levitä täyte piirakkavuoan pohjalle. Ripottele mustikat täytteen päälle. Koristele mintulla.

Resepti: Glorian Ruoka & Viini 5/2009

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Hanna soppa 10.8.2009 - Glorian kehuttu resepti
Patalintu 25.7.2010 - Glorian resepti antaa tuoreille mustikoille pääroolin
Sauvajyvänen 26.7.2011 - Glorian resepti ilman minttua

Ei kommentteja: