sunnuntai 21. elokuuta 2011

Luumutorttu

Syksyisen tortun voit leipoa aprikooseista, persikoista, nektariineista tai luumuista.

1 appelsiinin kuori
8 luumua
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl Maldon-suolaa
¼ tl kardemummaa
70 g voita
1½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
1½ tl vaniljauutetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Raasta appelsiinin kuori. Puolita luumut ja poista niistä kivet. Voitele ja jauhota uunivuoka. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja kardemumma. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja sokeri. Lisää kananmunat voi-sokeriseokseen ja jatka sekoittamista. Lisää vielä öljy, appelsiinikuori ja vanilja. Sekoita lopuksi taikinaseos ja kuivat aineet keskenään. Kaada taikina uunivuokaan. Upota puolikkaat luumut taikinaan leikkuupinta ylöspäin. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuutin ajan. Anna tortun jäähtyä 15 minuutin ajan ennen tarjoamista.

Resepti: Dorie Greenspanin Baking: From My Home to Yours (2006)

ENSI KERRALLA
Mehukas ja maistuva kahvitarjottava. Appelsiini antoi paljon makeutta ja raikkautta. Paistoin torttua 30 minuuttia, mikä oli varmaan hieman liian paljon. Tarjoa ensi kerralla kermavaahdon kanssa.

KAIKKI TYKKÄÄ
Orangette 7.8.2005
Smitten Kitchen 21.8.2008
Liemessö 5.10.2012
Ruokahommia 20.11.2012
Herkku & koukku 14.1.2013

Ei kommentteja: