sunnuntai 21. elokuuta 2011

Suklaajuustokakku

KAKKUPOHJA
150 g suklaakeksejä
80 g voita
1 dl sokeria
⅛ tl Maldon-suolaa

Murenna keksit. Sulata voi. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

TÄYTE
200 g tummaa suklaata
2½ dl sokeria
1½ dl kuohukermaa
1½ smetanaa
200 g tuorejuustoa
4 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Rouhi suklaa veitsellä. Keitä sokeri paksupohjaisessa kattilassa vaaleanruskeaksi kinuskiksi. Ota kattila pois hellalta ja lisää kerma varovasti sekoittaen. Anna seoksen lämmitä kunnes kinuski on sulanut. Vatkaa suklaa karamelliseokseen. Sekoita lopuksi smetana mukaan. Vatkaa tuorejuusto toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaaseos ja tuorejuusto. Lisää kananmunat yksi kerrallaan sekoittaen koko ajan. Mausta vaniljalla. Kaada täyte kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 55 minuutin ajan. Irrota kakku veitsellä kakkuvuoan reunoista ja anna sen jäähtyä rauhassa ainakin 6 tunnin ajan. Kakku säilyy jääkaapissa viikon ajan ellei joku syö sitä.

Resepti: Gourmet 11/1999

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
The Traveler's Lunchbox 19.7.2005
Smitten Kitchen 21.8.2006
The Other Side of 50 22.6.2010
Pumpkin Jam 3.11.2011

Ei kommentteja: