torstai 11. elokuuta 2011

Saltimbocca

Saltimbocca jäähtyy nopeasti, joten ruokailijoiden on parasta istua jo pöydässä odottamassa! Saltimbocca tehdään perinteisesti vasikasta, mutta myös possua tai broileria voi kokeilla.

vasikan ulkofileetä
ilmakuivattua kinkkua
tuoreita salvian lehtiä
voita
valkoviiniä
Maldon-suolaa
pippuria

Vuonna 1962 italialaiset kokit kokoontuivat Venetsiaan keittelemään saltimboccaa ja päättämään sen oikeaoppisesta tekotavasta. Näin ollen saltimbocca on ainoa italialainen pääruoka, jonka tekoon on olemassa hyväksytyt säännöt: ohuen lihaleikkeen päälle laitetaan puolikas ilmakuivatun kinkun siivu ja sen päälle yksi salvian lehti. Kinkku ja salvia kiinnitetään lihaan puutikulla. Leikkeitä paistetaan voissa kuumassa pannussa kummaltakin puolelta, suolataan ja lisätään pannuun valkoviini ja annetaan viinin kiehua hetki.

Resepti: Prinsessakeittiö 11.8.2008

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: