keskiviikko 24. elokuuta 2011

Sitruunarisotto

10 dl kasvislientä
½ sitruuna
2 salottisipulia
50 g voita
1 rkl oliiviöljyä
3 dl carnaroliriisiä
50 g parmesanjuustoa
1 rkl rosmariinia
1 kananmuna
3 rkl kermaa
½ tl Maldon-suolaa
¼ tl valkopippuria

Kuumenna kasvisliemi ja pidä se kiehuvana. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunan mehu. Kuori ja silppua sipulit. Varaa risottoa varten reilun kokoinen kattila. Sulata ruokalusikallinen voita ja öljyä. Kuullota sipuli voi-öljyseoksessa kauniin keltaiseksi, mutta varo ettei se pala. Lisää riisit ja anna niiden lämmitellä hetki. Kaada kasvisliemi riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan. Sekoita ja anna imeytyä. Raasta parmesanjuusto. Mausta valmis risotto sitruunankuorella ja rosmariinilla. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita pienessä kulhossa kananmunankeltuainen, sitruunan mehu, parmesanjuusto, kerma, suola ja pippuri. Lisää seos risottoon. Sekoita joukkoon loput voista. Anna risoton levätä hetki ja nauti.

Resepti: Nigella Lawsonin How to eat (2007)

ENSI KERRALLA
Vaatii vähän hiomista.

KAIKKI TYKKÄÄ
Kulinaarimuruja 30.12.2006
Pastanjauhantaa 24.8.2007
Janoinen persilja 14.11.2011

Ei kommentteja: