sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Kaljatölkkikana

Ruuvaamalla puoliksi tyhjennetty oluttölkki broilerin ahteriin, saadaan aikaan mehukkainta kanaa mitä maa päällään kantaa. Lisäksi tämä on näyttävä vierasruoka ja loistava jäänsärkijä. Olutkammoisille rauhoituksen sana: olut ei maistu valmiissa kanassa lainkaan. Halutessaan sen asemesta voi käyttää siideriä.

1 broileri
1 tölkki olutta
1 rkl oliiviöljyä
1 tl Maldon-suolaa
1 valkosipulinkynsi

Pese ja kuivaa broileri. Juo oluttölkki puolilleen ja irroita sen jälkeen kansi tölkinavaajalla. Hiero tölkin ulkopuolelle oliiviöljyä. Heitä suola ja valkosipuli tölkkiin. Istuta broileri tölkin päälle siten, että tölkki uppoaa suunilleen puoliksi broilerin sisään. Piinaa broileria reilu tunti miedolla lämmöllä kannellisessa grillissä. Broileri on valmis kun pinta on paahtunut rapeaksi ja sisus kypsynyt. Kypsyyden voi tarkistaa mittaamalla lämmön broilerin reidestä. Tavoitteena 82 asteen lämpötila.

Resepti: Pastanjauhantaa 25.9.2005

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta... Tarkista mausteet.

VILKAISE MYÖS
Sauvajyvänen 24.7.2011

Ei kommentteja: