sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Linnapaisti

1 kg härän paistia
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 sipuli
2 porkkanaa
3 rkl voita
1 laakerinlehti
2 anjovista
1 tl kokonaisia mustapippureita
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl kermaa
valkopippuria

Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Pyyhi liha kuivaksi talouspaperilla. Mausta paisti suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkanat. Ruskista paisti isossa padassa nokareessa voita kunnes se on saanut joka puolelta kauniin värin. Nosta liha hetkeksi lautaselle odottamaan. Ruskista sipuli ja porkkana. Pane liha takaisin pataan. Kaada pataan vettä niin paljon, että paisti peittyy kokonaan. Mausta laakerinlehdellä, anjoviksella ja kokonaisilla mustapippureilla. Anna padan kypsyä kannen alle 1,5 tunnin ajan. Muista kääntää paistia pari kertaa kypsennyksen aikana. Nosta kypsä paisti liemestä ja kiedo se folioon vetäytymään. Siivilöi keitinliemi ja keitä se kokoon. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot pannulle ja kypsennä parin minuutin ajan. Lisää keitinlientä kattilaan koko ajan sekoittaen kunnes kastike on suurustunut. Lisää loraus kermaa. Mausta kastike suolalla ja valkopippurilla. Ota paisti foliosta ja viipaloi. Tarjoa linnapaisti kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja viinimarjahyytelön kanssa.

Resepti: Herkkusuun lautasella 25.9.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Kotikokista ammattilaiseksi 12.12.2014

Ei kommentteja: