Chili con carne saa sydämen ja kehon lämpimäksi. Sen kuuluu olla sakeaa ja haarukalla syötävää.
1 kg naudan kulmapaistia tai -rintaa
1 punainen chili
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 dl öljyä
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl paprikajauhetta
1 tl oreganoa
1 laakerinlehti
2 purkkia tomaattimurskaa
4 dl punaviiniä
2 purkkia kidney-papuja
80 g tummaa suklaata
1 tl Maldon-suolaa
1 tl mustapippuria
Nosta liha pöydälle huoneenlämpöön. Paloittele paisti noin sentin kuutioiksi. Kuori ja silppua chili, sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy padassa. Ruskista liha ja sipulit öljyssä parissa erässä. Lisää pataan tomaattipyree ja paprikajauhe. Hauduta hetken ajan. Lisää sekaan chili, oregano, laakerinlehti, tomaattimurska ja punaviini. Anna hautua tunnin ajan. Lisää pataan kypsät pavut ja suklaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta vielä vartin ajan.
Resepti: G.W. Sundmansin keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savo ja HS Ruokatorstai 11.10.2007
ENSI KERRALLA
Kaikki kohdallaan. Sopisi myös burriton täytteeksi. Muheva pata on helppo pakastaa ja sulattaa. Kaksi tölkkiä papuja vastaa varmaan kolmea desiä ja 250 grammaa kuivattuja?
KAIKKI TYKKÄÄ
Kokkeillaan 11.2.2012 - chiliä armastukselle
Suolaa & hunajaa 10.11.2012 - arkiruokaa
VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 16.2.2011 - oiva vierasruoka kaikille chilin ystäville, Jamie Oliverin resepti
Soppakellari 30.1.2012 - Jamie Oliverin resepti, valtava annos
Ruokahommia 20.2.2012 - Jamie Oliverin resepti, parasta talviruokaa
Jokihaka kokkaa 1.12.2012 - tacojen täytteeksi
Herkkusuun lautasella 26.2.2013 - karjalanpaistia meksikolaisittain
Avaruusasema 3.5.2014 - Safkaa-kirjan resepti
Suolaa ja hunajaa 19.11.2014 - kaikki meni
perjantai 11. lokakuuta 2024
Chili con carne
Tunnisteet:
Naudan- ja häränliha
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti