keskiviikko 30. lokakuuta 2024

Korvapuustit

Kuohkean pullan salaisuus on mahdollisimman löysä, mutta kiinteä taikina ja tahmean makea täyte. Vie pullia ystäville, sukulaisille ja kaikille, joita rakastat. Ole onnelllinen pullistasi.

100 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl Maldon-suolaa
1 kananmuna
14 dl vehnäjauhoja

TÄYTE
100 g voita
2 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia

PÄÄLLE
1 kananmuna
3 rkl raesokeria
2 rkl hasselpähkinärouhetta

Nosta voi huoneenlämpöön. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maidon sekaan. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Sekoita. Lisää jauhot vähän kerrallaan. Vatkaa alussa vispilällä, jotta taikinaan muodostuu hyvä sitko. Lisää jauhoja desi kerrallaan. Lisää lopuksi voi. Vaivaa hyvin ja muista, että kaikkea jauhoa ei ole pakko työntää taikinaan. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla tunnin ajan.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaa. Nujerra toisesta osasta ilmat pois ja kaaviloi 50*50 sentin levyksi. Levitä taikinalevyn päälle pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Kieri rullaksi saumapuoli alaspäin ja leikkaa osiin. Nosta rullat pellille ja paina keskelle kuoppa niin, että korvapuustille muodostuvat korvat. Jätä liinan alle tunniksi kohoamaan. Tee sama toiselle taikinanpuolikkaalle. Kuummenna uuni 225 asteeseen. Voitele ensimmäisen pellin korvapuustit kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria ja hasselpähkinärouhetta. Paista 10 minuutin ajan kunnes pullat ovat valmiita.

Resepti: Myllyn Paras

ENSI KERRALLA
Oikein makoisia, mutta puolita ohje. Puolikkaasta riittää helposti tusinalle. Miten taikinalevyn saa kaulittua mahdollisimman ohueksi?

KAIKKI TYKKÄÄ
Isoäidin reseptillä 25.1.2011 - vuoden 1909 resepti ilman kananmunaa
Lunni leipoo 31.1.2012 - älä käytä yhtään enempää jauhoja kuin on pakko
Kivistössä 18.4.2012 - jos laittaa liikaa jauhoja, tulee pullasta kovaa

VILKAISE MYÖS
MonkeyFood 30.10.2008 - fariinisokeri on se juttu
Suolaa & hunajaa 23.9.2011 - vaivaa tarpeeksi, löysä taikina, ei liikaa hiivaa
Sauvajyvänen 17.6.2011 - tee torstaisin pullataikina niin on mökkivieraille tarjottavaa
Sillä sipuli 6.3.2012 - ammattilaisvinkit Suvi Rüsterin kirjasta "Täydellinen ohje"
Unelias kokki 29.8.2012 - "Taikinan on tarkoitus olla pehmoinen, mutta kuitenkin samalla kulhon reunoista irtoava pallo."
Kaikki äitini reseptit 14.3.2012 - leivo pullaa kun maitoa on menossa vanhaksi
Pumpkin Jam 4.10.2012 - Suvi Rüsterin kirjasta Täydellinen ohje
Rouva Raadelmasta 4.10.2012 - oikeaa voita pehmeänä, ei sulatettuna. Jokainen paistaa itsensä näköisiä korvapuusteja.
Vatsasekaisin kilinkolin 4.10.2012 - Työläin vaihe lienee hieman kuivahtaneiden taikinarippeiden rapsuttaminen pois työtasosta.
Herkkusuun lautasella 7.10.2012 - Ceylonin kanelia, pakasta ennen paistamista, paina puustit muotoonsa puulusikan tylpällä päällä
Mausteinen manteli 3.12.2012 - reilusti sokeria
Herkku & koukku 9.12.2012 - kohota jääkaapissa
Sauvajyvänen 26.1.2013 - korvapuustipitko
Suolaa ja hunajaa 19.7.2014 - kohota jääkaapissa yön yli niin saat tuoretta pullaa aamupalapöytään
Kotikokista ammattilaiseksi 26.7.2014 - oikukas pullan henki

Ei kommentteja: