sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Korvapuustit

Kuohkean pullan salaisuus on mahdollisimman löysä, mutta kiinteä taikina ja tahmean makea täyte. Vie pullia ystäville, sukulaisille ja kaikille, joita rakastat. Ole onnelllinen pullistasi.

100 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl Maldon-suolaa
1 kananmuna
14 dl vehnäjauhoja

TÄYTE
100 g voita
2 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia

PÄÄLLE
1 kananmuna
3 rkl raesokeria
2 rkl hasselpähkinärouhetta

Nosta voi huoneenlämpöön. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maidon sekaan. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Sekoita. Lisää jauhot vähän kerrallaan. Vatkaa alussa vispilällä, jotta taikinaan muodostuu hyvä sitko. Lisää jauhoja desi kerrallaan. Lisää lopuksi voi. Vaivaa hyvin ja muista, että kaikkea jauhoa ei ole pakko työntää taikinaan. Kohota vedottomassa paikassa liinan alla tunnin ajan.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaa. Nujerra toisesta osasta ilmat pois ja kaaviloi 50*50 sentin levyksi. Levitä taikinalevyn päälle pehmeä voi, sokeri ja kaneli. Kieri rullaksi saumapuoli alaspäin ja leikkaa osiin. Nosta rullat pellille ja paina keskelle kuoppa niin, että korvapuustille muodostuvat korvat. Jätä liinan alle tunniksi kohoamaan. Tee sama toiselle taikinanpuolikkaalle. Kuummenna uuni 225 asteeseen. Voitele ensimmäisen pellin korvapuustit kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria ja hasselpähkinärouhetta. Paista 10 minuutin ajan kunnes pullat ovat valmiita.

Resepti: Myllyn Paras

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
MonkeyFood 30.10.2008
Isoäidin reseptillä 25.1.2011
Suolaa & hunajaa 23.9.2011
Lunni leipoo 31.1.2012
Sauvajyvänen 17.6.2011
Sillä sipuli 6.3.2012
Kaikki äitini reseptit 14.3.2012
Kivistössä 18.4.2012
Unelias kokki 29.8.2012
Pumpkin Jam 4.10.2012
Kauhaa ja rakkautta 4.10.2012
HS Ruokatorstai 4.10.2012 ja 4.10.2012
Rouva Raadelmasta 4.10.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 4.10.2012
Herkkusuun lautasella 7.10.2012
Mausteinen manteli 3.12.2012
Herkku & koukku 9.12.2012
Sauvajyvänen 26.1.2013
Suolaa ja hunajaa 19.7.2014
Kotikokista ammattilaiseksi 26.7.2014

Ei kommentteja: