Englantilainen Shephards' Pie eli paimenen paistos on kaikenikäisten suosikki.
TÄYTE
½ kg naudan tai lampaan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 rkl timjamia
1 rkl Worcesterhire-kastiketta
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoa
1 rkl paprikajauhetta
2 dl vettä
PINNALLE
100 g cheddarjuustoa
1 kg perunaa
50 g voita
2 dl maitoa
1 kananmuna
½ tl Maldon-suolaa
Nosta jauheliha ajoissa huoneenlämpöön. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Paahda jauheliha sipuleiden kanssa. Mausta jauheliha timjamilla, Worcestershire-kastikkeella, suolalla ja pippurilla. Sekoita jauhot ja paprikajauhe. Lisää jauhoseos jauhelihan joukkoon. Paista hetken ajan ja lisää sitten vesi pannulle. Laita jauhelihaseos uunivuoan pohjalle.
Raasta juusto. Keitä perunat pehmeiksi. Kuori perunat ja survo ne muusiksi. Lisää voi, maito ja kananmuna perunoiden joukkoon ja sekoita kuohkeaksi. Mausta muusi suolalla. Peitä uunivuoassa odottava jauhelihaseos perunamuusilla. Koristele pinta haarukalla. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 175 asteisessa uunissa puolen tunnin ajan. Anna paistoksen levätä hetki ennen tarjoilua.
ENSI KERRALLA
Upposi ja katosi! Riittää kolmelle nälkäiselle. Sekoita juustoraaste muusiin tai jätä pois, sillä pata on muutenkin tuhti.
KAIKKI TYKKÄÄ
Pastanjauhantaa 29.10.2007 - Martha Stewartin resepti, porkkana, herne, tomaattipyre
Omenaminttu 19.2.2011 - porkkana, selleri, tomaattipyre, timjami
Mausteinen manteli 21.2.2011 - Omenamintun resepti
Kamera ja kauha 8.2.2012 - tomaattimurska, lihaliemi, chili, parmesan
Mausteinen manteli 24.10.2012 - käytä kastikkeeseen edellisen aterian jämät
VILKAISE MYÖS
Pastanjauhantaa 30.11.2010 - suppilovahvero, hirven jauheliha
Janoinen persilja 15.2.2012 - bataatti, karitsa
Äijäruokaa 23.9.2012 - hobittiruokaa oluella maustettuna
Tasty Kitchen Blog 2.1.2013 - kaneli, timjami, sekoita juustoraaste muusiin
tiistai 29. lokakuuta 2024
Paimenen paistos
Tunnisteet:
Jauheliha,
Padat ja uuniruoat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti