maanantai 28. marraskuuta 2011

Kanadalainen omenakakku

2 omenaa
50 g voita
3 dl jauhoja
½ tl Maldon-suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 kananmuna

MURUSEOS
4 rkl fariinisokeria
2 rkl jauhoja
1 tl kanelia
2 rkl voita

Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa voi, maito ja kananmuna. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolella. Lisää omenakuutiot. Kaada taikina kakkuvuokaan. Sekoita muruseos ja ripottele kakkutaikinan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa puolen tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä ja ripottele sitten tomusokeria pinnalle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Resepti: NAMI-NAMI 28.11.2005

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
David Lebovitz 15.11.2010
Suolaa & hunajaa 17.11.2011

Ei kommentteja: