tiistai 29. marraskuuta 2011

Spelttipiparit

Alkuvehnä speltti on tummempaa, ravintoarvoiltaan rikkampaa ja täyteläisemmän makuista kuin nykyvehnä. Resepti muistuttaa Hildegardin pipareita, joiden on todettu rauhoittavan mieltä, antavan energiaa ja kirkastavan älyä.

275 g voita
2½ dl fariinisokeria
1 kananmuna
6 dl puolikarkeita spelttijauheita
1 dl mantelirouhetta
1 tl neilikkaa
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
2 tl leivinjauhetta

PÄÄLLE
1 kananmuna voiteluun
mantelilastuja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten taikinaan. Taikina saa olla tavallista piparkakkutaikinaa pehmeämpää. Jaa taikina kahteen osaan, muotoile niistä 3-5 sentin paksuisia tankoja ja kääri tangot muovikelmuun. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi tai yön yli.

Leikkaa piparit viipaleiksi ja litistä kevyesti. Voitele piparit kananmunalle ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 175 asteisessa uunissa 10-13 minuutin ajan.

Resepti: Kokit ja potit 29.11.2010

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

Ei kommentteja: