Kinkkukiusausta ei kannata tehdä mistä tahansa vakuumikinkusta. Kunnon kiusaukseen pitää etsiä aitoa saunapalvia tai riihikinkkua. Perunan joukkoon voi suikaloida palsternakkaa tai juuripersiljaa, jos niitä sattuu löytymään.
1 kg kiinteitä perunoita
2 purjosipulia tai sipulia
½ kg kinkkua
1 nippu lehtipersiljaa
2 rkl öljyä
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 valkosipulinkynsi
1 tl kokojyvädijonsinappia
2 tl paprikajauhetta
1 tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuori ja suikaloi peruna, sipuli, kinkku ja persilja. Kuullota sipuli pannulla. Sekoita peruna, sipuli, kinkku ja persilja isossa kulhossa. Kaada perunaseos uunivuokaan. Kaada kerma, maito ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja kaada perunoiden päälle. Poista valkosipulinkynsi. Paista 175 asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Sekoita välillä. Tarjoa vihreän salaatin ja punajuurten kanssa.
ENSI KERRALLA
Lusikallinen dijonia antoi hyvän vivahteen! Tuplaa annos niin se on juuri sopiva isoon metallivuokaan ja riittää hyvin neljälle.
KAIKKI TYKKÄÄ
Anne's Food 2.5.2012 - purjo, dijon
Kamera & Kauha 19.12.2014 - keitä kerma-maito, mausta timjamilla ja sinapilla
keskiviikko 4. joulukuuta 2024
Kinkkukiusaus
Tunnisteet:
Padat ja uuniruoat,
Possu
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti