maanantai 14. marraskuuta 2011

Säilötyt punajuuret

Punajuuret ovat valmiita kun ne ovat tekeytyneet yön yli makeassa mausteliemessä. Vielä parempia niistä tulee kun annat punajuurten maustua viikon ajan. Punajuuret säilyvät seuraavaan satoon kun säilytät ne pimeässä. Avattu purkki pitää säilyttää jääkapissa ja käyttää parin viikon sisällä.

3 kg punajuuria
10 dl vettä
1½ omenasiiderietikkaa
6 dl sokeria
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl kokonaisia valkopippureita
1 tl kokonaisia neilikoita
1 pala piparjuurta
½ tl sinapinsiemeniä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl Maldon-suolaa

Huuhtele punajuuret huolellisesti. Laita punajuuret uunivuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 30-45 minuutin ajan. Nosta punajuuret uunista ja peitä vuoka foliolla. Anna punajuurten höyrystyä folion alla 10 minuutin ajan. Kuori punajuuret. Sekoita mausteliemi paitsi timjami ja piparjuuri. Laita punajuuret ja liemi kattilaan. Kiehauta viiden minuutin ajan. Nosta punajuuret reikäkauhalla puhtaisiin lasipurkkeihin. Lisää timjami ja piparjuuri. Kaada lämmin liemi punajuurten päälle. Sulje lasipurkit tiivisti. Anna purkkien jäähtyä ja säilytä viileässä.

Resepti: Herkkusuun lautasella 14.11.2011

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
Sauvajyvänen 12.10.2011
Isoäidin reseptillä 20.6.2012

Ei kommentteja: