sunnuntai 14. elokuuta 2011

Mafioson rakkaus

20 cannelloniputkea tai pastataikinaa

TÄYTE
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl kuivattua tai ½ ruukkua tuoretta basilikaa
1 rkl kuivattua tai ½ ruukkua tuoretta rakuunaa
1 rkl kuivattua tai ½ ruukkua tuoretta oreganoa
1 rkl oliiviöljyä
½ kg jauhelihaa
1 tölkki tomaattimurskaa
½ tl Maldon-suolaa
½ tl mustapippuria

JUUSTOKASTIKE
200 g mozzarellaa
50 g parmesanjuustoa
50 g voita
1 dl vehnäjauhoa
5 dl lihalientä
1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa

Kuori ja kuutioi sipuli sekä valkosipuli. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja tuoreet yrtit. Ruskista sipuli ja jauheliha pannulla oliiviöljyssä. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää joukkoon valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit, yrtit ja tomaattimurska. Hauduta puolen tunnin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Täytä cannellonit jauhelihalla ja aseta uunivuokaan.

Raasta mozzarella ja parmesanjuusto. Sulata voi ja lisää vehnäjauho. Kaada joukkoon lihaliemi ja valkoviini. Keitä hiljaisella lämmöllä hetken aikaa. Lisää mozzarella ja kerma. Anna kastikkeen saostua ja sekoita silloin tällöin. Kaada juustokastike cannellonien päälle. Ripottele pinnalle parmesanjuustoa. Paista 175 asteisessa uunissa puolen tunnin ajan kunnes pinta saa kauniin ruskean värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki: Pastanjauhantaa 14.9.2006
Resepti: Glorian 6/2004 ja Eila Kuurman 10 parasta ruokaa

ENSI KERRALLA
Jauhelihaseos oli maistuvaa ja viinikastike melkeinpä hedelmällistä. Ihanaa! Kastike ei paksuuntunut ei sitten millään ja mozzarella takertui purkkapalloksi. Kokeile ensi kerralla tuplata jauhon määrä ja toisen merkkistä mozzarellaa.

VILKAISE MYÖS
Cebicin keittiössä 7.9.2012
Kokit ja potit 4.1.2013
Sauvajyvänen 26.11.2013

Ei kommentteja: