lauantai 31. joulukuuta 2011

Maustetut pähkinät

Maustetut pähkinät ovat oiva joululahja.

5 rkl fariinisokeria
1½ dl sokeria
1 tl Maldon-suolaa
⅛ tl cayannepippuria tai savupaprikajauhetta
1 tl kanelia
1 kananmunanvalkuainen
1 rkl vettä
½ kg pekaanipähkinöitä, saksanpähkinöitä tai hasselpähkinöitä

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita fariinisokeri, sokeri, suola, cayannepippuri ja kaneli tasaiseksi massaksi. Vaahdota valkuainen ja vesi. Sekoita pähkinät kananmunan sekaan. Ripottele päälle mausteseos ja sekoita. Levitä pähkinät leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 30 minuutin ajan sekoittaen silloin tällöin. Anna pähkinöiden jäähtyä ja säilytä rasioissa piilossa nälkäisiltä.

Resepti: Elizabeth Karmel ja New York Magazine

ENSI KERRALLA
Kaikki meni! Maistui hyvältä omaan suuhun ja vieraidenkin. Mausteseosta ei tarvita ihan noin paljoa.

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 31.12.2008
Once Upon a Chef 27.5.2010
Omenaminttu 9.12.2010
Three Many Cooks 2.3.2011
Tasty Kitchen 21.12.2011

Ei kommentteja: