maanantai 5. joulukuuta 2011

Spanakopita

1 sipuli
200 g tuoretta pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
½ kg fetajuustoa
1 tl oreganoa
1 kananmuna
½ kg filotaikinaa
½ tl Maldon-suolaa

Kuori ja silppua sipuli. Huuhtele ja valuta pinaatinlehdet. Kesytä pinaatti pannulla. Huuhtele pinaatti nopeasti kylmällä vedellä ja leikkaa se reiluiksi paloiksi. Kuullota sipuli. Lisää pinaatti ja fetajuusto pannulle. Sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta oreganolla. Anna jäähtyä ja lisää sitten kananmuna. Avaa filotaikina isoksi levyksi ja levitä täyte sille. Rullaa taikina pitkulaiseksi piiraaksi. Koristele pinta veitsellä, voitele kananmunalla ja mausta suolalla ja oreganolla. Paista piiras 200 asteisessa uunissa 30-45 minuutin ajan. Nauti!

Resepti: NAMI-NAMI 5.12.2005

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä kokeilematta...

VILKAISE MYÖS
David Lebovitz 18.3.2009
HS Ruokatorstai 30.8.2012 ja 30.8.2012

Ei kommentteja: