tiistai 6. joulukuuta 2011

Tomaattinen jauhelihakeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
50 g parmesanjuustoa
2 rkl oliiviöljyä
½ kg jauhelihaa
1 rkl Maldon-suolaa
1 tl basilikaa
1 tl fenkolia
2 purkkia tomaattimurskaa
20 dl lihalientä
2 dl makaronia
4 rkl tuoretta basilikaa

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Raasta parmesanjuusto. Ruskista jauheliha isossa kattilassa. Lisää sipuli kattilaan ja kuullota. Kun sipulit ovat leppyneet, lisää valkosipuli. Mausta suolalla, basilikalla ja fenkolilla. Kaada tomaattimurska kattilaan ja kypsennä hetki. Lisää kattilaan vettä tai lihalientä. Jos parmesanista jäi jäljelle kova kanta, heitä se keittoliemeen makua antamaan. Hauduta keittoa hiljaisella lämmöllä puolen tunnin ajan. Lisää makaronit kattilaan ja keitä kypsiksi. Mausta keitto lopuksi tuoreella basilikalla. Tarjoa keitto parmesanraasteen kanssa.

ENSI KERRALLA
Lisää tuoretta selleriä, fenkolia...?

KAIKKI TYKKÄÄ
Kalyn's Kitchen 6.12.2010 - Keitto näytti hyvältä, mutta maku jäi vähän vetiseksi. Rakenna maku toisin päin. Paista jauheliha keittopadassa ja lisää aineet siihen yksi kerrallaan. Kuullota yrtit öljyssä, jolloin maku jää paremmin talteen. Vaihda tomaattimurska tomaattipyreeseen. Tarkista suola.

VILKAISE MYÖS
Jokihaka kokkaa 10.2.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 4.11.2013

Ei kommentteja: