sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Caesar-salaatti

Ehdoton lempisalaattini on Caesar-salaatti. Salaatin kehitti italialaissyntyinen Alex Cardini, entinen Italian ilmavoimien lentäjä, joka työskenteli veljensä Caesar Cardinin ravintolassa Meksikossa. Alun perin lentäjänsalatiksi kutsuttu ruoka sai alkunsa kun joukko yhdysvaltalaisia oli tullut ravintolaan juhlimaan heinäkuun neljättä. Alex Cardinilla ei ollut kuin kuivaa leipää, parmesaania ja romainesalaattia.

1 kerä romainesalaattia
paahdettuja leipäkuutioita
parmesanlastuja

KANA
3 broilerin rintafileetä
2 rkl Maldon-suolaa
5 dl vettä

CAESAR-KASTIKE
1 valkosipulinkynsi
1 anjovisfilee
1 rkl sitruunamehua
1 kananmuna
½ tl dijonsinappia
½ tl Worcestershire-kastiketta
4 rkl neitsyoliiviöljyä
¼ tl Maldon-suolaa
¼ tl mustapippuria

Sulata suola veden joukkoon isossa rasiassa tai muovipussissa. Upota broilerifileet liemeen ja anna maustua puolen tunnin ajan. Huuhtele ja kuivaa fileet. Paista broileri pannulla tai paahda uunissa. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Murskaa anjovis haarukalla. Purista sitruunamehu. Sekoita kaikki aineet öljyä lukuunottamatta. Lisää öljy vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kastike säilyy jääkaapissa vuorokauden ajan.

ENSI KERRALLA
Resepti on vielä hakusessa...

Smitten Kitchen 16.1.2008 - Kastikkeessa oli ikävän pistävä maksu. Ehkä valkosipulista?

Puoli kiloa voita 12.5.2008 - Kokonaisuus kuulostaa uskomattoman ihanalle, mutta kastikkeesta puuttuu kermaisuus. Liikaa sitruunaa, liika öljyä.

VILKAISE MYÖS
Kulinaarimurja 2.2.2007
Herrankukkaron perjantairesepti 18.7.2008
Simply Recipes 2.2.2009
Piemonten sydämessä 15.4.2009
The Pioneer Woman 2.9.2009
Anne's Food 6.9.2009
Jensenin kiusaus 13.11.2009
Delicious:Days 6.7.2010
Anna Bergenströmin Joka kokin keittokirja (1997)
Ruokahommia 12.10.2011
Soppakellari 4.12.2011
Pippurimylly 8.2.2012
Kokit ja potit 15.2.2012
Herkkusuun lautasella 29.3.2012
Kivistössä 1.6.2012
Vatsasekaisin kilinkolin 2.9.2012
Nautiskellen 20.1.2013
Fanni & kaneli 3.6.2013
Rouva Raadelmasta 31.5.2013
Kotikokista ammattilaiseksi 30.1.2013
Culinarista 4.7.2011

Ei kommentteja: