perjantai 14. tammikuuta 2011

Pähkinä-suklaakeksit

2½ dl pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä
200 g tummaa suklaata
115 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
½ tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa

Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja murskaa ne karkeaksi rouheeksi. Rouhi suklaa. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Kuutioi voi. Vaahdota sokeri, fariinisokeri ja voi. Sekoita joukkoon kananmuna, vanilja ja ruokasooda. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja suola. Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon. Lisää pähkinät ja suklaa taikinaan. Muotoile taikinasta palloja ja laita ne leivinpaperilla peitetyille uunipelleille. Paista 18 minuutin ajan. Anna keksien jäähtyä ennen tarjoamista.

Resepti: David Lebovitzin The Great Book of Chocolate (2004)

ENSI KERRALLA
Tosi hyviä! Keksit ovat aika kovia, joten kannattaa painaa ne ohuiksi etteivät hampaat katkea. Määrillä voisi hieman pelata esim. 2 dl pähkinöitä ja 100 grammaa voita.

VILKAISE MYÖS
Smitten Kitchen 14.1.2008
Saveur 1.12.2013

Ei kommentteja: