keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Sitruunavinaigrette

1 sitruuna
1 salottisipuli
1 dl oliiviöljyä
1½ tl Dijon-sinappia
½ tl sokeria
⅛ tl Maldon-suolaa
⅛ tl mustapippuria

Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Kastikkeeseen tarvitaan ½ teelusikallinen sitruunankuorta ja 3 ruokalusikallista sitruunamehua. Kuori ja silppua salottisipuli. Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin. Säilytä jääkaapissa, mutta nosta huoneenlämpöön ennen tarjoamista.

Resepti: Bon Appétit 12/1998

ENSI KERRALLA
Kastike on vahvaa kamaa ja vaatii samanarvoisen parin. Hentoiset keräsalaatin lehdet latistuvat tämän kastikkeen alla. Kokeile kanan tai kalan kanssa? Hanki pieniteräinen raastin sitruunalle. Testaa kaikki reseptit.

VILKAISE MYÖS
MattBites 4.1.2009 - Bon Appétitin resepti
The Pioneer Woman 6.5.2010 - parmesan, paprikajauhe, kokonainen valkosipulinkynsi
Three Many Cooks 19.6.2010 - lehtipersilja, valkosipuli, chilirouhe

Ei kommentteja: